Na cca 20 kousků budete potřebovat:
Ingredience:
1 velká ciabatta či jiný chléb italského typu
2 lžíce olivového oleje
1 velké zralé avokádo
100 g čerstvého sýra
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř na dochucení
20 ks křepelčích vajíček
1 sklenička kaviáru
výhonky řeřichy a červené řepy
Troubu si rozehřeji na 170 °C. Ciabattu nakrájím podélně na plátky a vyskládám je na plech vyložený pečícím papírem. Plátky pokapu lžící olivového oleje a dám na 10 minut zapéct do trouby.
Avokádo a čerstvý sýr rozmixuji na hladkou kaši. Zakápnu citronovou šťávou a dochutím.
Na lžíci olivového oleje připravím křepelčí vajíčka jako volská voka. Lehce je osolím a opepřím.
Na každý opečený plátek chleba nejdřív namažu avokádovou pomazánkou a pak skládám křepelčí vajíčko, kaviár a nakonec dozdobím výhonky řeřichy a řepy.
Šťastný Nový rok plný skvělého jídla vám přeje Petra!
Žádné komentáře :
Okomentovat