pátek 30. prosince 2016

Novoroční Crostini s avokádem, křepelčím vejcem a kaviárem

Pokud trávíte letošní oslavy nového roku doma, případně u přátel, určitě se bude hodit recept na nějakou chuťovku, kterou oslníte. Jasně, česneková pomazánka s klobásou na plátku rohlíku je pro slavnostní chvíle jistě vhodnější, ale pokud byste se dnes třeba praštili do hlavy nebo úplně zbláznili a chtěli byste změnu - tak tady je. ;)


Na cca 20 kousků budete potřebovat: 

Ingredience:

1 velká ciabatta či jiný chléb italského typu
2 lžíce olivového oleje
1 velké zralé avokádo
100 g čerstvého sýra
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř na dochucení
20 ks křepelčích vajíček
1 sklenička kaviáru
výhonky řeřichy a červené řepy


Troubu si rozehřeji na 170 °C. Ciabattu nakrájím podélně na plátky a vyskládám je na plech vyložený pečícím papírem. Plátky pokapu lžící olivového oleje a dám na 10 minut zapéct do trouby. 


Avokádo a čerstvý sýr rozmixuji na hladkou kaši. Zakápnu citronovou šťávou a dochutím. 

Na lžíci olivového oleje připravím křepelčí vajíčka jako volská voka. Lehce je osolím a opepřím.

Na každý opečený plátek chleba nejdřív namažu avokádovou pomazánkou a pak skládám křepelčí vajíčko, kaviár a nakonec dozdobím výhonky řeřichy a řepy. 

Šťastný Nový rok plný skvělého jídla vám přeje Petra!

Žádné komentáře :

Okomentovat