Na 4 porce budete potřebovat:
Ingredience:
20 g másla
2 šalotky, jemně nasekané
1 stroužek česneku, prolisovaný
250 g rýže Arborio
150 ml bílého suchého vína
1 l oblíbeného vývaru
100 g čerstvého špenátu + pár lístků na ozdobu
80 g strouhaného parmazánu + hoblinky na ozdobu
sůl a pepř na dochucení
lístky řeřichy na ozdobení
Špenát omyji, očistím a nakrájím na menší kousky.
Ve větším kastrolu si rozehřeji máslo a osmahnu na něm šalotku a česnek dozlatova. Přidám rýži a za neustálého míchání ji také osmahnu do lehce zlatavé barvy. Přiliji víno a nechám ho zcela odpařit. Poté za stálého míchání na třikrát přiliji vývar, další dávku přidám vždy, až když je ta předchozí zcela odpařená.
Ve chvíli, kdy risotto zhoustne a rýže je již měkká, přidám špenát a ještě chviličku povařím. Hotové je risotto ve chvíli, kdy již neobsahuje žádnou tekutinu a rýže je dostatečně měkká. Hrnec odstavím z plotny, do risotta vmíchám parmazán a dochutím solí a pepřem.
Risotto podávám ozdobené špenátovými listy, hoblinkami parmazánu a řeřichou.
A jak přivoláváte jaro vy???
Vyzkoušej i tento recept na výbornou a zdravou polévku:
OdpovědětVymazathttp://www.magazinobydleni.cz/listovy-spenat-polevka-trochu-jinak/