středa 24. září 2014

Čokoládové brownies s amarena višněmi


Brownies zbožňuju. Jsem na ně taky hodně náročná. Musí se mi doslova roztékat v ruce, jinak to prostě není ono. Chystala jsem se na ně už dlouho, ale lenost vždycky tak nějak zvítězila. Až mému muži jednoho krásného dne dorazila zásilka z italský Bologni s těmi nejlepšími naloženými višněmi, které si jen dokážete představit. Navíc jsou balené v nádherné keramické nádobě a tak by byla fakt škoda z nich něco neupéct a nenafotit.

Uvědomuji si, že doma si tyto višně nemáte. Můžete je nahradit jakýmkoliv ovocem, kterým vás jen napadne. Nebo třeba ořechy. Třeba takové kaštany, mňam mňam. Pokud byste však nechtěli přijít o tu skvělou chuť višní, pak hledejte Amarena cherries od značky Fabbri. Vážně stojej za to!


Na formu o velikosti 30 x 20 cm budete potřebovat:

Ingredience:

180 g másla
150 g kvalitní hořké čokolády
100 g kvalitní mléčné čokolády
3 vejce
260 g třtinového cukru
100 g hladké mouky
50 g kvalitního kakaa
naložené višně (Amarena Fabbri), či jakékoliv jiné ovoce/ořechy navrch

Do skleněné, či keramické mísy si nalámu čokoládu a přidám máslo. Mísu postavím na hrnec s vodou tak, aby se její dno nedotýkalo vody. V této vodní lázni čokoládovou směs postupně za občasného míchání na mírném plameni rozpustím. Hrnec odstavím z plotny a směs nechám za občasného promíchání vychladnout.


Troubu si předehřeji na 180°C a formu vyložím pečícím papírem.

Vejce a cukr si ušlehám do světlé pěny, trvá to zhruba 5 minut a poté postupně zašlehám čokoládovou směs. Nakonec do směsi přidám prosátou mouku a kakao a už jen jemnými pohyby promíchávám, než se vše spojí. Část ovoce/ořechů opatrně vmíchám do směsi a směs vliji do připraveného pekáčku. Směs uhladím pomocí stěrky a druhou částí ovoce/ořechů posypu povrch brownies.


Peču 25 minut a zkontroluji propečenost. Hotové brownies by měly mít pevnou kůrku na povrchu, ale uvnitř by měli zůstat vláčné, až mazlavé. Toto si lehce zkontroluji podle špejle, stále by se mi těsto mělo trošku přichytávat, špejle však nesmí být od těsta mokrá. Pokud se mi zdá, že ještě nejsou hotové, peču je ještě pár minut.

2 komentáře :

  1. Ách, to je úžasné! Btownies miluju, spolu s cheesecaky na ně mám asi nějakou úchylku. A ve sklepě jsou višně naložené v bílém rumu, tak to by mohlo klapnout. Ještěže teď před sebou máme spoustu oslav, alespoň se vyblbnu a budu mít čas zkoušet vaše skvělé recepty.

    OdpovědětVymazat