čtvrtek 25. prosince 2014

Vánoční perníkové cupcakes


Nepochybovali jste o tom, že upeču i vánoční kejky, že ne? :) Perníkové cupcakes jsem chtěla upéct už loni, bohužel však vůbec nebyl čas Vánoce jakkoliv řešit. Proto jsem se letos rozhodla si to vynahradit, protože věřte mi, neexistuje větší vánocefil, než jsem já. Akorát teda vy máte zase smůlu, protože jsem to sem prostě nestihla sepsat před vánocemi, ale až teď. Každopádně máte určitě ještě spoustu cukroví, tak si kejky můžete upéct, a vám dojde.

Na cca 20 kusů budete potřebovat:

Ingredience:

Cupcakes:

190 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
340 g změklého másla
300 g třtinového cukru
3 lžíce melasy
4 vejce

Krém:

120 g změklého másla
160 g moučkového cukru
250 g sýru Philladelphia
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku


Troubu si předehřeji na 170°C a plech na muffiny si vyložím cukrářskými papírovými košíčky.

Do mísy proseji mouku, přidám prášek do pečiva, koření a vše pořádně promíchám.

V jiné míse si vyšlehám máslo s cukrem do světlé pěny, trvá to zhruba 5 minut. Za stálého šlehání přidám melasu a postupně, po jednom všechna vejce.

Do máslové hmoty stěrkou zamíchám moučnou směs, míchám lehce pouze do smísení, pokud v těstě zůstane pár hrudek, nevadí to, při pečení se rozpustí.

Když je těsto promíchané, začnu jej plnit do připravených košíčků. Těsto plním zhruba centimetr pod okraj košíčku.

Cupcakes vložím do trouby a peču zhruba 25 minut, jejich propečenost si kontroluji pomocí špejle - jakmile se mi těsto na špejli nepřichytává, je hotovo. Cupcakes po vyjmutí z trouby nechám 5 minut odpočinout ve formě, poté je vyndám a nechám zcela vychladnout.

Všechny ingredience na krémy musí mít pokojovou teplotu. Nejdříve si v míse ručním šlehačem našlehám máslo do světlé pěny - trvá to zhruba 5 minut. Poté do másla po menších částech zašlehám prosátý moučkový cukr s kořením a nakonec po částech zašlehám Philladelphii.

Krémem si naplním cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a zdobím jím povrch zcela vychladlých cupcakes. Vršek cupcakes můžete ozdobit třeba perníčky.

Žádné komentáře :

Okomentovat