Vzhledem k tomu, že nemám ráda náhražky čehokoliv, kaviár nevyjímaje, raději si bliny dopřávám v lehce úspornější variantě s uzeným lososem, Crème fraîche, koprem a kapary.
Na cca 20 kousků budete potřebovat:
Ingredience:
100 g hladké mouky
35 g pohankové mouky
1/2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
125 ml mléka
80 g zakysané smetany
1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
olivový olej na opečení
uzený losos
Crème fraîche
kopr
kapary
V míse smíchám všechny sypké suroviny.
Mléko a zakysanou smetanu dám do kastrůlku a za občasného míchání metličkou ohřeji - nesmí se však vařit.
Do mléčné směsi zamíchám žloutek a metličkou vše zamíchám do moučné směsi. Míchám dohladka a nechám na teplém místě přikryté čistou utěrkou 30 minut kynout.
Do vykynutého těsta zlehka do smísení zamíchám sníh ušlehaný z bílku tak, aby v těstě nebyly vidět kousky sněhu.
Rozpálím si pánev a lehce ji potřu olejem. Pomocí lžíce na pánev kladu těsto ve tvaru malých lívanečků - blinů. Z každé strany je opékám zhruba minutu.
Bliny jsou nejlepší ještě teplé, ale i studené udělají velkou parádu. Podávám je se lžičkou Crème fraîche, koprem, uzeným lososem a kapary.
A čím si bliny obložíte vy?
sardelkou a olivou..moc pěkný receptík
OdpovědětVymazat