čtvrtek 1. ledna 2015

Bacon & Bourbon Hot Chocolate


Zima je tu a tak je nutné se neustále zahřívat. Někdo k tomu potřebuje čepici a rukavice, někdo teplé ponožky, jiný pořádný kabát. Ale co když to všechno zklame a je třeba se prohřát zejména zevnitř? Pro tyto účely neexistuje nic lepšího, než hrnek horké čokolády v ruce. A pokud je vám skutečně velká zima, můžete si svou čokoládu ještě trochu vylepšit. ;)

Na 2 porce budete potřebovat:

Ingredience:

500 ml plnotučného mléka
60 g kvalitní 70 % hořké čokolády, např. zn. Lindt
60 ml bourbonu Maker´s Mark
40 ml čokoládového sirupu
kelímek 33% smetany ke šlehání
kakao na posypání
popcorn
opečené plátky slaniny


Do kastrůlku si odměřím mléko, přidám čokoládu a za občasného míchání, aby se čokoláda rozpustila přivedu směs k varu. Uvařenou čokoládu odstavím z plotny a zamíchám do ní bourbon a čokoládový sirup.

Studenou smetanu si šlehačem vyšlehám do pevné šlehačky. Pokud vlastníte šlehačkovou lahev, můžete si s ní tento krok usnadnit a šlehačku si vyrobit v ní.

Čokoládu rozdělím do dvou hrnků, pokladu šlehačkou a posypu kakaem. Nakonec ozdobím popcornem a opečenou slaninou.

Možná si říkáte, proč zrovna slanina a popcorn. Upřímně nevím, jak vám to vysvětlit. Tohle je věc, která se prostě musí ochutnat! A mimochodem, pokud si netroufáte připravit tuto čokoládu sami, můžete se na ní zastavit v mém milém Innuendo Prohibition baru.


2 komentáře :

  1. Aj, tak už se mi zase sbíhají sliny :) opravdu užasný recept, to jsem zrovna včera mohla udělat k palačinkám :)

    OdpovědětVymazat