neděle 27. července 2014

Cupcakes s kozím sýrem, růžovým vínem a malinami


Miluji léto, miluji tu vůni čerstvého ovoce. Mými nejoblíbenějšími jsou bez pochyb maliny. Nemůžu se jich nabažit a jen zasněně vzpomínám na dětství a malinový keř u dědečka na zahradě. Nikdy nezapomenu, jak ke mě začátkem léta přicházel a vítězoslavně držel v ruce první zralou malinu. Dodnes nevím, kdo z nás měl v tu chvíli větší radost.

A jelikož si myslím, že každá s láskou pěstovaná malina potřebuje náležitou péči, rozhodla jsem se těm svým dopřát opravdu dobrou společnost. A tak vznikl nápad na cupcakes z kozího sýra (který se mimochodem k malinám perfektně hodí) a růžového vína. Tak co, dokážete si představit lepší letní dezert? Já ne!


Na cca 12 kousků budete potřebovat:

Ingredience:

Cupcakes:

110 g hladké mouky
30 g škrobové moučky
225 g cukru krupice
0,5 lžičky jedlé sody
56 g změklého másla
2 vejce
140 g čerstvého kozího sýra
80 ml růžového vína

Krém:

85 g změklého másla
150 g moučkového cukru
180 g čerstvého kozího sýra

čerstvé maliny na ozdobu


Troubu si předehřeji na 175 °C a formu na muffiny vyložím papírovými košíčky, či pečlivě vymažu máslem.

Nejdříve si odvážím mouku a škrobovou moučku a společně je 3x proseji. Přidám cukr, sodu a změklé máslo a ručním šlehačem vyšlehám tak, aby výsledná hmota byla hladká a bez hrudek. Postupně zašlehám vždy po jednom vejce, následně kozí sýr a nakonec víno. Vznikne mi lesklé, hladké a téměř tekuté těsto.

Hotovým těstem naplním papírové košíčky centimetr pod okraj a peču 20 minut. Jejich propečenost si kontroluji pomocí špejle - jakmile se mi těsto na špejli nepřichytává, je hotovo. Cupcakes vyjmu z trouby a nechám 5 minut ve formě odpočinout. Poté je přemístím na mřížku a nechám zcela vychladnout.

Na krém si nejdříve vyšlehám máslo s cukrem do světlé nadýchané pěny, a pak po částech zašlehám kozí sýr.

Krémem si naplním cukrářský sáček s ozdobnou špičkou a cupcaky dle libosti ozdobím, na vrch každého dám jednu čerstvou sladkou malinu. Cupcaky skladuji v lednici, na stůl je dám až těsně před podáváním.


5 komentářů :

  1. Tak tohle je veliký mazec! Báječná kombinace chutí, svkělé fotky, vymazlený recept, který lze navíc celkem bez problémů upravit do bezlepkové verze. Jen škoda, že už se nedostanu k domácím malinám (i když možná těch dvanáct malin bych někde splašila :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Madlo děkuji! Vždycky mě tak potěšíte! :) maliny na trhu ještě jsou, tak zkuste oběhnout sousedy.

      Vymazat
  2. S tým sýrem by to mohla být lahůdka :) Vypadají do slova pohádkově :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pohádkově vypadají hlavně díky té malině nakonec! :) Opravdu nádherné... :) Do cupcakes už se chci dlouho pustit, ale chci nejdřív nechat naše domácí osazenstvo řádně vyhládnout... aby je pak snědli všechny. :) :D Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na probíhající giveaway. Budu ráda, když se zúčastníš. :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat