Navíc, asi to každý dobře znáte, ne vždy je čas na zdlouhavé přípravy, mám proto velmi ráda tento recept, na který není třeba žádných speciálních nástrojů a je velmi rychlý na přípravu.
Prostě jen vy, dvě holé ruce a... čokoláda!
Ingredience:
150 g kvalitní hořké čokolády s obsahem min. 70% kakaa
125 g másla
125 g krupicového cukru
3 vejce pokojové teploty
3 polévkové lžíce hladké mouky
Trouby si rozehřeji na 180°C a formu na chlebíček vyložím pečícím papírem.
Čokoládu nalámu na kousky a dám do skleněné nebo porcelánové misky. Vezmu menší rendlík, naplním jej do poloviny vodou a dám vařit. Jakmile se voda vaří, stáhnu plamen na polovinu a na rendlík posadím misku s čokoládou. Čokoládu občas promíchám, dokud se úplně nerozpustí. Poté ji stáhnu z ohně a nechám stranou.
V jiném kastrůlku pozvolna rozpustím máslo, dávám si však pozor, aby nebylo zbytečně horké.
Vejce a cukr vyšlehám ručně metlou, dokud se nespojí a nezačnou tvořit pěnu (ahoj bicepse, kdes byl celý ty roky?).
Do vaječné směsi nejdříve zamíchám rozpuštěné máslo a poté čokoládu. Nakonec přidám mouku a míchám, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.
Hotové těsto přeliji do připravené chlebíčkové formy a peču v troubě cca 20 minut. Hotový chlebíček má na pohled upečený vrch, ale na dotek je měkký. Formu vyjmu z trouby a chlebíček v ní nechám 10 minut odpočívat. Poté jej z formy vyjmu a doporučuji jej sežrat ještě za tepla.
Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnal.
Žádné komentáře :
Okomentovat