středa 19. dubna 2017

Čokoládový chlebíček

Kdo mě zná, ví, že ovoce bez kterého nemohu žít, je čokoláda. Nejde jen o to, že ji miluji já, ještě důležitější je, že cokoliv čokoládového vykouzlí ten nejblaženější výraz na tváři mého lepšího já.

Navíc, asi to každý dobře znáte, ne vždy je čas na zdlouhavé přípravy, mám proto velmi ráda tento recept, na který není třeba žádných speciálních nástrojů a je velmi rychlý na přípravu.
Prostě jen vy, dvě holé ruce a... čokoláda!



Ingredience:

150 g kvalitní hořké čokolády s obsahem min. 70% kakaa
125 g másla 
125 g krupicového cukru
3 vejce pokojové teploty
3 polévkové lžíce hladké mouky



Trouby si rozehřeji na 180°C a formu na chlebíček vyložím pečícím papírem. 

Čokoládu nalámu na kousky a dám do skleněné nebo porcelánové misky. Vezmu menší rendlík, naplním jej do poloviny vodou a dám vařit. Jakmile se voda vaří, stáhnu plamen na polovinu a na rendlík posadím misku s čokoládou. Čokoládu občas promíchám, dokud se úplně nerozpustí. Poté ji stáhnu z ohně a nechám stranou. 

V jiném kastrůlku pozvolna rozpustím máslo, dávám si však pozor, aby nebylo zbytečně horké. 

Vejce a cukr vyšlehám ručně metlou, dokud se nespojí a nezačnou tvořit pěnu (ahoj bicepse, kdes byl celý ty roky?). 

Do vaječné směsi nejdříve zamíchám rozpuštěné máslo a poté čokoládu. Nakonec přidám mouku a míchám, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.

Hotové těsto přeliji do připravené chlebíčkové formy a peču v troubě cca 20 minut. Hotový chlebíček má na pohled upečený vrch, ale na dotek je měkký. Formu vyjmu z trouby a chlebíček v ní nechám 10 minut odpočívat. Poté jej z formy vyjmu a doporučuji jej sežrat ještě za tepla. 

Dobrou chuť a dejte vědět, jak vám chutnal. 

Žádné komentáře :

Okomentovat