pondělí 12. května 2014

Street food festival 2014


Přesně před týdnem se konal historicky první Street food festival. Zhruba ten týden mi trvalo dohnat spánkový deficit s těmito akcemi již tradičně spojený. Takže jsem vyspalá a konečně se za celou akcí mohu ohlédnout.

V podstatě není nic moc co psát, kdo tam byl, ten nejspíš pochopí a kdo ne, ten prostě ne :). Jednou jedinou větou - bylo to super! Pro mě, jako pro prodejce - amatéra to byl obrovský zážitek. Rozumím hlasům, kteří si stěžují na nedostatek jídla a malý prostor, ale upřímně, takový úspěch nejspíš nikdo nečekal.


Je třeba sem vměstnat nějaká čísla. Takže, z původně přihlášených cca 1000 lidí na facebookové události, jich dorazilo zhruba 5000. Úctyhodné číslo a znamení, že to organizátoři zvládli na 1*. My jsme úplně poprvé vyjeli s konceptem bytové restaurace a vařili jsme na to 2 dny. Přivezli jsme 80 porcí jehněčích koftů, 40 porcí pečené šunky v domácích sezamových houskách (všechny ručně pletené, dodělali jsme je zhruba v jednu ráno), 50 porcí chilli con carne, 60 nádivkových muffinů a 2 koláče s malinami a tymiánem. Nestačilo to. Během pár hodin to prostě zmizelo. Ještě pořád to nechápeme. Ne že bychom si za tím vším nestáli. Ale i tak, když jde člověk s kůží na trh, raději nepočítá vůbec s ničím. Dopadlo to však nad očekávání. Všechno jsme prodali. Dokonce jsme evidentně vyhladovělým návštěvníkům festivalu balili zbytky šunky, na které už nezbyla houska do kukuřičných placek, na které nezbylo chilli...


Byla to prostě akce nad akce a nesmírně nás bavila. Organizace byla na vysoké úrovni, koordinace fungovala, a tak se prodávané jídlo u jednotlivých prodejců neopakovalo. i díky tomu všemu to pro nás celé bylo více "v klidu" a mohli jsme si to užít. Věříme, že i vy, i když víme, že fronty byly dlouhé a únavné. Odpusťte to nám i organizátorům, opravdu, takovou návštěvnost nikdo nečekal.


A na závěr samozřejmě nesmí chybět pár poděkování. Děkuji mému muži, který to se mnou celé absolvoval a vydržel i těch pár hysterických záchvatů, které jsem předvedla. Děkuji mu i za to, že veškeré mé nesmyslné výmysly a příkazy plnil do posledního puntíku. Děkuji své mámě, která mi celou sobotu neohroženě pomáhala v kuchyni. Děkuji jí za to, že při samotné akci, když byl frmol a já smažila kofty, tak její ruka byla vždy ve střehu a nenechala je připálit se. Děkuji svému tatínkovi, který se mnou poslušně objížděl dodavatele a pomáhal mi tahat tašky. Děkuji mu i za to, že nás po celou dobu festivalu zásoboval pitím, kávou a zmrzlinou, bez toho bychom to celé nejspíš nezvládli. Děkuji organizátorům za naprosto úžasnou akci a už teď říkám, že se těším na další v jejich režii. Lidi, myslím, že mohu porovnávat a byli jste jednoznačně nejlepší, krásně jste se o nás starali. A v neposlední řadě děkuji vám všem, kteří jste se u nás zastavili, okoukli, nakoupili, vyfotili a třeba se i vrátili říci nám, jak vám chutnalo. Byli jste úžasní a pamatujte, bez vás by to prostě nešlo. Zároveň se omlouvám vám všem, kteří jste mi psali a já ještě nestihla odepsat... Pracuji na tom. Díky za vše!!!


P.S.: omlouvám se za kvalitu fotek, jež by mohla být x hodin diskutována. Ano, máte pravdu, je to děs. Ale pardon, my vařili, na focení prostě nezbyl čas.

Žádné komentáře :

Okomentovat