úterý 1. října 2013

Setkání foodblogerů a kulinářů


Je tomu již druhým rokem, co mi vůbec nevadí, že přichází podzim. Ne, nezbláznila jsem se. Jen vždy společně s podzimem přichází i svátek Sv. Václava. Ne, opravdu jsem se nezbláznila. Se Svatým Václavem totiž přichází také pozvání na Faru. A pokud budete číst dál, jistě pochopíte, že i kdyby padaly trakaře, tak je to báječná zpráva! Podzim nepodzim.

O Darině, Rosťovi a jejich bytové restauraci jsem tu již psala. Mají krásný dům. Tedy faru, abych byla přesná. Blbé pro nás měšťáky je pouze to, že jejich fara je den ode dne krásnější. A je neuvěřitelně těžké se odtamtud vracet zpět do městského cvrkotu obzvlášť, když máte tu možnost prožít tam úžasný den plný slunce, dobrého jídla a skvělého pití.

Krevety od Terezy z Výpečky.com

Abyste pochopili, Darina a Rosťa pořádali již druhý ročník setkání foodblogerů a kulinářů. Celé je to o tom, že se na jedno místo sjede několik totálních nadšenců (a nenažranců) do dobrého jídla, přivezou co napekli a navařili a pak to všechno sní. Je už všem jasné, o co jde? Pokud ne, tak z přiložených fotografií to již nejspíš bude zcela zřejmé.

Fantastické cupcakes od Sweets´n´sins

Je hrozně těžké aspoň trochu popsat, co mi nejvíce chutnalo. Vypíchnu tedy to, co pro mě bylo největším překvapením a co mě nejvíce okouzlilo. Na druhou stranu zcela vynechávám kategorii jídel "Co mi nechutnalo", protože nic takového tam v ten den nebylo.

Houbový quiche od Piece Ofcake

Největším zážitkem pro mě byl asi Cheesecake s makadamovými ořechy a karamelem od Chez Lucie. Rozumnějte, já opravdu nemám moc ráda ořechy. A ani karamel není můj nejlepší kamarád. Ale tenhle kejk, to bylo něco! Lucie, klobouk dolů!

Můj koláč a CakePops, Cheesecake od Chez Lucie

Dalším překvapením byly profiterolky paní domácí, tedy Dariny. Nabídla nám jak klasické sladké, tak i slané! Ty byly navíc plněné úžasně lehoučkým dýňovým krémem a vykukovala z nich na nás křupavá slanina se šalvějovým lístkem. Nejspíš by mě nikdy nenapadlo udělat profiterols na slano, proto Darino převeliké díky za inspiraci.

Sladké a slané profiterolky paní domácí

Fantastický byl také quiche z bílých hřibů od holek z Piece Ofcake. A plněné vinné listy od Kočičkových a jejich Tří kopečků a co teprve jejich BURČÁKOVÁ!!! zmrzlina! A nebo pěna z bílé tresky od Dagmar Derré, autorky mojí oblíbené Olivové kuchařky! A také dvouletý sýr, který přivezla na ochutnání. Do kolen mě však dostala Pavlína Mlsná Kočka a její dýňová hořčice.

Dagmar Derré a její regiment skvělého jídla

I já jsem samozřejmě přispěla svoji troškou do mlýna. V první řadě jsem přivezla to nejdůležitější. A sice svého muže. Ten si přivezl to druhé nejdůležitější. Půlku svého baru. A celý den míchal a míchal... Samozřejmě skvělé koktejly na naší milé Becherovce. No co, v kuchyni moc nepomáhal, tak ať si nemyslí, že se zadarmo nají, že? :) No a já sebou vzala můj milovaný koláč s malinami a tymiánem a mršky CakePops z koláče Red Velvet, které mě pěkně potrápily. Ale o tom až jindy.

CakePops, Minicheesecakes a profiterolky

Náš dvorní barman

A jak to všechno dopadlo? Samozřejmě, že dobře. Všechno snědli a jedli šťastně až do smrti. A jestli nezemřeli, tak jedí dodnes!

Zmrzlina od Tří Kopečků

3 komentáře :