středa 14. srpna 2013

Bytová restaurace, večeře první.

Příbory se již třesou na jídlo.
Takzvaná premiérová. Jak bych ji popsala?  Bylo to fajn. Vlastně o mnoho více než to. A teď rozhodně nechválím sama sebe, ale skvělou a zábavnou sestavu, která se nám sešla kolem stolu. Témata k diskuzím občas nebrala konce, až se skoro zapomínalo jíst a pít, a tak jsme tuto milou společnost rozpouštěli až po půlnoci. Dokonce se nám povedlo mít o jednu hladovou hlavu více, než jsme si mysleli, že je kapacita našeho balkonového stolu, ale nedokázali jsme říci ne. A tak musel být můj milý chtě nechtě vyšoupnut na samotku - ne že by mu to však zabránilo v projevu. ;)



Vzhledem ke krásnému letnímu počasí jsme první večeři ladili do středomořského tónu. Užívali jsme si tak ryby, mořské plody, osvěžující ovoce a výborná italská vína sladěná ke všem chodům.

Na první večeři jsem se těšila. Zároveň jsem však měla velký strach. Prvně v životě jsem chystala tolik chodů. A prvně v životě jsem vařila pro tolik lidí. Ale ani nevím jak, večer utekl jako voda a já to připisuji zejména báječným zúčastněným. Celý večer se i díky jim točil nejenom kolem jídla, ale také jsme společně vzpomínali a "cestovali" po Itálii. Chvílemi jsme si dokonce připadali, jako bychom seděli jen malý kousek od pláže. Po celý večer panovala úžasná nálada a mě moc těší, že úsměv na tváři našich hostů ne a ne zmizet.

Vypadají, že jim chutná.

Ráda bych tak poděkovala všem zúčastněným za vytvoření úžasné atmosféry, byli jste báječní! Zároveň se však těšíme na nové tváře a slibujeme, že uděláme maximum pro to, aby i jim nezmizel úsměv na tváři.

A co jsme ochutnali? Bylo toho opravdu dost. Bohužel se nám nepodařilo nafotit všechno, fotografy jsme sice pro jistotu měli dva, ale oba byli tak mlsní, že povětšinou dříve než zmáčkli spoušť, talíř jim zel prázdnotou. Pro příště se však polepšíme, nebojte!

Cukrový meloun si skvěle rozuměl s prosciuttem.
Mořem vonící Spaghetti alle cozze.

Soustředění se na slávky.
Extrémně čokoládová pěna s pistáciovou sušenkou.
V těchto dnech finišujeme menu na druhou večeři s podtitulem: Loučení s českým létem. Těšit se tak budete moci zejména na ryze sezónní suroviny a tradiční českou kuchyni v moderním kabátu. Na stůl se tak dostaví například hruška, maliny, hrášek, mladý česnek... A pro masožrouty nesmí chybět kachna. To vše opět propojeno s víny, tentokrát jak jinak, než s českými.

Naše počínání můžete sledovat na Facebooku a pokud byste rádi dostávali termíny a menu našich večeří v předstihu, pošlete mi svůj emailový kontakt na: petra@babovko.cz.

My se již moc těšíme. Jen nevím, zda více na jídlo nebo na nové tváře.

Petra & Pavel

Žádné komentáře :

Okomentovat