V kuchyni nám to docela sluší. Foto: Jakub Stadler |
Poslední dobou se nám s těmito akcemi roztrhl pytel. Ne, to si nestěžuji, jsem za to moc ráda. Myslím si, že lidé s podobnými zájmy by se měli sdružovat a je fajn, že se s některými blogery už nemusím zdravit stylem: "Ahoj, já jsem Petra, bábovko.cz".
Tentokráte mi přišlo pozvání do školy vaření Chef Parade na setkání spojené s vařením a soutěží o nejlepší menu z předem daných surovin. Nejdřív jsem se trochu bála. Přece jen dát svoji pověst celkem dobré kuchařky všanc je velké riziko. Pak jsem si ale jako už tisíckrát řekla, že přece nejsem žádná bábovka a šla jsem do toho.
Pod vedeném šéfkuchaře Chef Parade Radka Jakubce a Terezy Sychrové, která mimochodem píše velmi inspirativní blog FoodLover jsme tak jednoho nedělního odpoledne byli hozeni přímo do vody. Z předem vybraných surovin, které jsme měli k dispozici totiž vůbec nebylo jednoduché dát dohromady nějaké slušné jídlo. Měla jsem však velké štěstí a ocitla jsem se ve velmi silném týmu. A jak jsme se já, Lucie z Chez Lucie, Markéta z Meg v kuchyni a Honza ze Sweet Little Something čelem postavili ke sporáku a dohodli se, že bez boje se nedáme. Z chudého výběru surovin jako brambory, celé kuře, čerstvý špenát, polníček, šalotka, máslo, mrkev, bylinky, vývar, bílé víno, či olivový olej jsme měli za hodinu a čtyřicet minut nejspíše vyčarovat zázrak. V hlavě mi v tu chvíli naskočila spousta různých receptů, ale vždy to zkrachovalo na nějaké chybějící ingredienci, nejčastěji na mléčných výrobcích nebo mouce. Jak jsem již ale psala, měla jsem štěstí na silný tým, který se rozhodně nezalekl, nakonec jsme tak společnými silami vymysleli recept na kuřecí roládu plněnou karamelizovanou šalotkou a špenátem podávanou noky ze šťouchaných brambor s bylinkovým pestem a medovou mrkví. Navrch jsme ještě přidali šalvějový chips.
Na vítězství! Foto: Jakub Stadler |
My, roláda a vskutku odborný dohled Radka Jakubce. Foto: Jakub Stadler |
Naše vítězná roláda. Foto: Jakub Stadler |
A jak to celé dopadlo? Nebudu vás napínat, vyhráli jsme. Respektive to vyhrál náš šalvějový chips. Nešlo vlastně o nic, na druhou stranu to pro mě byl hodně příjemný pocit. Hlavně jsem si ani v tak silné konkurenci neutrhla ostudu a nemusím tak zavírat náš balkon. Ufff.
Aby té slávy nebylo málo, tak si o našem vítězném receptu můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Instinkt. A až si roládu upečete, dejte vědět, jak chutnala. Budu se těšit na vaše reakce.
Časopis Instinkt, kde náš recept najdete. |
Žádné komentáře :
Okomentovat