čtvrtek 21. dubna 2016

Pečené batátové hranolky balené v prosciuttu

Nejrůznějších příloh vhodných třeba ke grilovanému masu nebo jen tak na mlsání není nikdy dost. Já osobně miluji batáty a vařím z nich snad častěji, než z klasických brambor. Proto jsou u nás v komoře stále v pohotovosti, připravené, až mě chytne mlsná. Já vím, zase je součástí i maso, ale pokud nejste meat friendly, tak šunku prostě vynechte.


Ingredience: 

3 batáty
100 g prosciutto na plátky
sůl a pepř
snítka čerstvého rozmarýnu, jemně sekaného
olivový olej


Batáty oloupu, nakrájím na měsíčky a 3 minuty povařím v osolené vodě. 

Mezitím si troubu rozehřeji na 200°C a plech si vyložím pečícím papírem. 

Batáty scedím a nechám je trochu zchladnout. Poté je osolím, opepřím, obalím v plátcích prosciutta a pokladu na plech.  Batáty posypu rozmarýnem a pokapu olivovým olejem. 


Takto připravené batáty peču  v troubě 15 - 20 minut. 

Batáty servíruji buď jen tak nebo s oblíbeným salátem. 

Žádné komentáře :

Okomentovat