Na 4 porce budete potřebovat:
Ingredience:
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky, nakrájené na jemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 snítky tymiánu + na ozdobu
špetka šafránu
500 g hlívy, očistěné a nasekané na drobno
700 ml vývaru
150 ml podmáslí
sůl a bílý pepř na dochucení
25 g pistácií, nepražené a nesolené
Přidám hlívu a restuji, dokud nepustí vodu. V tu chvíli směs podliji vývarem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím, dokud hlíva nezměkne.
Polévku rozmixuji na hladký krém, vmíchám podmáslí a opět několika pulzy promixuji. Hotovou polévku dochutím solí a bílým pepřem.
Na pánvi na mírném plameni nasucho opražím pistácie. Přendám je do hmoždíře a rozmělním na menší kusy.
Krém podávám posypaný pistáciemi a čerstvým tymiánem.
Žádné komentáře :
Okomentovat