Na 4 porce budete potřebovat:
Ingredience:
Kuře:
4 ks kuřecí prsa
2 lžíce celozrnné hořčice (vybírejte kvalitní, ideálně v BIO kvalitě bez benzoanu sodného)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička agávového sirupu (případně medu)
sůl a pepř
hrst hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
Čekanka:
4 puky čekanky bílé
2 lžíce olivového oleje
1 citron (šťáva)
1 lžička agávového sirupu (případně medu)
2 lžíce suchého bílého vína
špetka soli
Česneková strouhanka:
50 g celozrnné nebo kukuřičné strouhanky (já používám Cizrnku)
2 stroužky česneku, prolisovaného
1 lžíce olivového oleje
řeřicha na ozdobení
Smíchám hořčici, olej, sirup, petrželku a směs dochutím solí a pepřem, vše dobře promíchám. Kuřecí maso ve směsi pečlivě obalím a nechám jej zakryté potravinovou folií 30 minut odpočinout.
Troubu rozehřeji na 180°C. Kuřecí maso položím na pekáček vyložený pečícím papírem a peču 20 - 30 minut (podle velikosti), dokud není kuře zcela propečené.
Mezitím si čekankové puky podélně rozříznu na poloviny. Na ideálně grilovací pánvi nechám rozehřát olej a přidám čekankové puky řeznou stranou dolů. Citronovou šťávu smíchám se sirupem, vínem a špetkou soli a směsí poliji puky. Čekanky začnou pouštět vodu, v tu chvíli pánev zakryji poklicí a na mírném plameni nechám dusit zhruba 20 minut nebo dokud není čekanka měkká.
Ingredience na krustu smíchám a opražím na pánvičce.
Kuře nechám po vytažení z trouby chvilku odpočinout, a poté každé prso nakrájím na tři části. Podávám jej s čekankovými puky, posypané česnekovou strouhankou a řeřichou.
Žádné komentáře :
Okomentovat