sobota 26. března 2016

Vejce plněná avokádem


Hody hody doprovody,  aneb co letos budeme dělat s vejci na tvrdo? Vydlabeme je, a pak zase naplníme.  Ne, nezbláznila jsem se, myslím to vážně.

Asi jako každému i mě po velikonocích zbývá spousta vajec na tvrdo a dlouho jsem nevěděla, co s nimi.  Jasně, vajíčko na chleba, do salátu nebo pomazánky, to nejspíš známe všichni. Mě už to ale značně nudilo, a tak jsem se letos rozhodla vyzkoušet něco nového. Plněná vejce asi také znáte, ale zkoušeli jste je někdy zkombinovat s avokádem? Ne? Chyba! :)

Vejce můžete podávat jen tak jako jednohubku, případně je doplnit o lehký zeleninový salátek a vytvořit tak z nich slavnostní sváteční předkrm.

Na 4 porce budete potřebovat:

Ingredience:

6 ks vajec natvrdo
1 ks avokádo
1 ks citronu
50 g Lučina
sůl a bílý pepř na dochucení
sladká paprika, klíčky řeřichy a černá sůl na ozdobu

Vejce podélně rozříznu a opatrně z nich vyjmu žloutky.

Avokádo oloupu, odstraním pecku a vložím jej do misky s vodou a šťávou z poloviny citronu -  tím si zajistím,  že avokádo nezačne hned hnědnout.

Žloutky dám do mísy společně s okapaným avokádem,  přidám Lučinu, pár kapek citronové šťávy,  sůl a pepř dle chuti a směs rozmixuji tyčovým mixérem na hladký krém.

Hotový krém dám do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a naplním jím bílky.

Naplněná vejce ozdobím sladkou paprikou, klíčky řeřichy a černou solí.  Použít však můžete libovolné oblíbené koření. Stejně tak můžete Lučinu v krému nahradit například kozím sýrem, vznikne vám tak lehce pikantní chuť,  která si bude s avokádem a řeřichou skvěle rozumět.



Žádné komentáře :

Okomentovat