Jak jste zvládali ta parna? Já v našem super bytě s úžasným zaskleným balkonem po celé jeho délce celkem blbě. 35°C nějakých 14 dní v kuse je prostě dost. Na jiné pečení než na slíbené dorty nebyla chuť ani síla a přežívala jsem jen na velkém množství vychlazeného ovoce. Když už jsem pomalu nevěděla, co bych, rozhodla jsem se jej dát i tam, kde byste jej nečekali. A tak se jednoho krásného dne úžasné a sladké moruše objevily ve slaném salátu. A byla to neskutečná osvěžující bomba!
P.S.: A mimochodem, toto je další recept, který dokazuje, že alkohol je dobrý nejen k pití. I zde však platí otřepaný fakt, že čím lepší gin použijete, tím lepší bude výsledný efekt.
Na 4 porce budete potřebovat:
Ingredience:
půl hrnku kuskusu
2 červené cibule, nasekané na jemno
100 g pancetty, nakrájená na drobné kostičky
200 g moruší (případně ostružin, ale i borůvky by byly dobré)
100 g parmazánu, na hoblinky
hrst pažitky, nasekaná
Ginová zálivka:
hrst lístků máty, nasekaná na jemno
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce limetové šťávy
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1,5 lžičky agávového sirupu
2 lžičky ginu
sůl a pepř
Kuskus připravím dle návodu a nechám vychladnout. Pancettu upeču do křupava a taktéž nechám vychladnout.
Na zálivku si v misce smíchám všechny ingredience a dochutím solí a pepřem. Poté smíchám kuskus společně s pancettou, cibulí a morušemi a přeliji ginovou zálivkou. Vrch salátu hojně posypu parmazánem a pažitkou a servíruji.
Hmm o ginu slyším poprvé. Ale určitě to může být pochoutka :)
OdpovědětVymazat