Znáte portál Vaříme.cz? Ne? Pak je to velká chyba. Tento projekt vám totiž v kuchyni ušetří spoustu času a těm méně zdatnějším i vrásek.
Dostala jsem možnost si tuto službu vyzkoušet a jsem nadšená. Celé to funguje poměrně jednoduše. Na webu si prohlídnete jídla, která se každý týden obměňují (evergreeny se však jednou za čas vrací) a nahážete si do košíku na co máte zrovna chuť. U daného receptu si zároveň zvolíte počet porcí, nutná je samozřejmě minimálně jedna, tak moc je omezené maximum netuším, doklikala jsem do padesátky a přestalo mě to bavit. Předpokládám však, že budete vařit maximálně pro rodinu a ne pro menší okresní město. Nakonec si zvolíte den a čas doručení a můžete se začít těšit.
Všechny suroviny pohromadě |
Naobjednala jsem si téměř všechny druhy jídel na daný týden, když už totiž mám něco testovat, je třeba to udělat pořádně. Velmi mi vyhovovalo, že čas doručení je možné zvolit v rozmezí dvou až tří hodin, v dnešní uspěchané době a při našem životním stylu je pro mě důležité nesedět celý den doma na zadku. Bohužel tuto službu, která je pro mě k nezaplacení ještě moc prodejců neumí. Škoda, ale díkybohu, že už se objevují tyto první vlaštovky.
Recepty |
K samotnému vaření jsem přizvala svého nejdražšího, který povětšinou funguje spíše jako sommelier, než jako kuchař. Chtěla jsem si tak ověřit, zda jsou recepty a postupy srozumitelné i pro lidi, kteří se v kuchyni nepohybují příliš často.
Club sandwitch |
Jednu krásnou sobotu (ano, rozváží i v sobotu!) nám tak domů dorazila pořádná zásilka. Oceňuji, že suroviny v ní byly úhledně zabaleny, zelenina i maso očištěné, vše již na každý recept navážené. Zkrátka žádná práce navíc. Recepty jsou díky tomuto opravdu zvládnutelné za deklarovaný čas, povětšinou v rozmezí 20 - 40 minut. Všechny suroviny byly maximálně čerstvé a ty, které by mohly podlehnout rychlé zkáze vakuově zabalené. Navíc například na masu byly nalepené štítky s trvanlivostí. Společně se surovinami jsem ke každému receptu obdržela také podrobné popisy přípravy společně s fotkami jednotlivých kroků. Už tedy nic nebránilo tomu, začít vařit.
Salát s kozím sýrem a slaninovou zálivkou |
Recepty jsou popsané velmi srozumitelně a troufám si tvrdit, že podle nich uvaří i totální analfabet. Ti zkušenější si mohou jídla dotvářet dle svého uvážení, já například u receptu na Chilli con carne přidala více chilli a ještě červenou papriku, aby bylo pořádně červené a pálivé. U jednoho receptu se mi stalo, že nebylo popsáno, co přesně dělat s jednou ingrediencí, ale naštěstí existuje nonstop bezplatná zákaznická linka a většinu dne také chat na webovkách. Ten jsem vyzkoušela a na dotaz mi bylo odpověděno během pár minut. Velmi oceňuji, že jsem se díky jednomu receptu naučila kuchat kalamáry, ani ve snu nenapadlo, jak je to jednoduché.
Bramborové rösti s uzeným lososem |
Ceny jídel mi vzhledem k použitým surovinám přijdou naprosto v pořádku, jsou v řádu o několik desítek korun menší, než ceny obdobných jídel a kvality v restauracích - zkrátka tam odpadá náklad na kuchaře, toho už musíte zastat sami.
Kalamáry s rajčaty a olivami |
Vaříme.cz tedy rozhodně doporučuji a je vidět, že se majitelé celému projektu věnují zhruba tak na 300 %. A to mě těší a ráda je svými nákupy budu podporovat.
Chilli con carne |
Kachní prso na červeném kari s jasmínovou rýží |
To je skvělej nápad! Ještě by mohli přidat více na jídlech bez masa a nemělo by to chybu:)
OdpovědětVymazat