sobota 12. dubna 2014

Vařím, vaříš, vaříme (.cz)


Znáte portál Vaříme.cz? Ne? Pak je to velká chyba. Tento projekt vám totiž v kuchyni ušetří spoustu času a těm méně zdatnějším i vrásek.

Dostala jsem možnost si tuto službu vyzkoušet a jsem nadšená. Celé to funguje poměrně jednoduše. Na webu si prohlídnete jídla, která se každý týden obměňují (evergreeny se však jednou za čas vrací) a nahážete si do košíku na co máte zrovna chuť. U daného receptu si zároveň zvolíte počet porcí, nutná je samozřejmě minimálně jedna, tak moc je omezené maximum netuším, doklikala jsem do padesátky a přestalo mě to bavit. Předpokládám však, že budete vařit maximálně pro rodinu a ne pro menší okresní město. Nakonec si zvolíte den a čas doručení a můžete se začít těšit.

Všechny suroviny pohromadě

Naobjednala jsem si téměř všechny druhy jídel na daný týden, když už totiž mám něco testovat, je třeba to udělat pořádně. Velmi mi vyhovovalo, že čas doručení je možné zvolit v rozmezí dvou až tří hodin, v dnešní uspěchané době a při našem životním stylu je pro mě důležité nesedět celý den doma na zadku. Bohužel tuto službu, která je pro mě k nezaplacení ještě moc prodejců neumí. Škoda, ale díkybohu, že už se objevují tyto první vlaštovky.

Recepty

K samotnému vaření jsem přizvala svého nejdražšího, který povětšinou funguje spíše jako sommelier, než jako kuchař. Chtěla jsem si tak ověřit, zda jsou recepty a postupy srozumitelné i pro lidi, kteří se v kuchyni nepohybují příliš často.

Club sandwitch

Jednu krásnou sobotu (ano, rozváží i v sobotu!) nám tak domů dorazila pořádná zásilka. Oceňuji, že suroviny v ní byly úhledně zabaleny, zelenina i maso očištěné, vše již na každý recept navážené. Zkrátka žádná práce navíc. Recepty jsou díky tomuto opravdu zvládnutelné za deklarovaný čas, povětšinou v rozmezí 20 - 40 minut. Všechny suroviny byly maximálně čerstvé a ty, které by mohly podlehnout rychlé zkáze vakuově zabalené. Navíc například na masu byly nalepené štítky s trvanlivostí. Společně se surovinami jsem ke každému receptu obdržela také podrobné popisy přípravy společně s fotkami jednotlivých kroků. Už tedy nic nebránilo tomu, začít vařit.

Salát s kozím sýrem a slaninovou zálivkou

Recepty jsou popsané velmi srozumitelně a troufám si tvrdit, že podle nich uvaří i totální analfabet. Ti zkušenější si mohou jídla dotvářet dle svého uvážení, já například u receptu na Chilli con carne přidala více chilli a ještě červenou papriku, aby bylo pořádně červené a pálivé. U jednoho receptu se mi stalo, že nebylo popsáno, co přesně dělat s jednou ingrediencí, ale naštěstí existuje nonstop bezplatná zákaznická linka a většinu dne také chat na webovkách. Ten jsem vyzkoušela a na dotaz mi bylo odpověděno během pár minut. Velmi oceňuji, že jsem se díky jednomu receptu naučila kuchat kalamáry, ani ve snu nenapadlo, jak je to jednoduché.

Bramborové rösti s uzeným lososem

Ceny jídel mi vzhledem k použitým surovinám přijdou naprosto v pořádku, jsou v řádu o několik desítek korun menší, než ceny obdobných jídel a kvality v restauracích - zkrátka tam odpadá náklad na kuchaře, toho už musíte zastat sami.

Kalamáry s rajčaty a olivami

Vaříme.cz tedy rozhodně doporučuji a je vidět, že se majitelé celému projektu věnují zhruba tak na 300 %. A to mě těší a ráda je svými nákupy budu podporovat.

Chilli con carne

P.S.: než se vyrojí diskuze o placené reklamě, tak vězte, že to tak samozřejmě je. Byla jsem obdarována kuponem na nákup. Ano přiznávám. Ale také přiznávám, že to nebylo nijak podmíněno a pokud bych byla nespokojená, tak bych je tady pěkně sepsula. To tedy ano! Ale naštěstí není důvod. Jsou skvělí. A já této služby budu využívat i nadále a bez kuponů, protože jsem zaměstnané děvče a ne vždy mám čas na celodenní vyváření. Takže tak.

Kachní prso na červeném kari s jasmínovou rýží

1 komentář :

  1. To je skvělej nápad! Ještě by mohli přidat více na jídlech bez masa a nemělo by to chybu:)

    OdpovědětSmazat