úterý 27. srpna 2013

Prague restaurant day srpen 2013

Můj skromný stoleček. Už značně vyjedený :)

Už i já mám za sebou svoji premiéru na tomto pop-up festivalu. Restaurant day je mezinárodní akce všech milovníků jídla. Své kořeny má v Helsinkách, ale velice rychle se rozšířila do mnoha evropských měst. A jelikož i my Češi jsme národ podnikavců a milovníků jídla, koná se tato akce i v Praze. Svou restauraci si pak v určený den na libovolném místě může otevřít kdokoliv, kdo si chce vyzkoušet roli restauratéra. V neděli 18. srpna se centrem všech gurmánů stala pražská Krymská ulice. Mohli jste zde narazit na milé prodejce/nadšence a doslova slintat nad stoly prohýbající se pod všemi těmi dobrotami. Pokud jste tento termín promeškali, určitě neváhejte dorazit na další, já byla z nabídky opravdu nadšená.

Nepsanou soutěž o nejhezčí stánek s přehledem vyhráli Sweet&Pepper days, kteří navíc v nejbližší době chystají otevření vlastního rodinného bistra. Je zajímavé jejich počínání sledovat a já už se moc těším, že v Praze přibude podnik, kde to dle všeho budou dělat poctivě!

Sweet&Pepper days
Jak už jsem psala, pro mě to byla premiéra. Nevěděla jsem, co přesně od akce čekat, proto jsem se nakonec rozhodla upéct jen pár dobrot a byla jsem smířená s tím, že přinejhorším skončí jako pondělní svačinka kolegů z práce. Naštěstí se tak nestalo a jídla chtivých návštěvníků byl dostatek. Těším na tak na další termín, který hodlám pojmout jako pravá balkonová restauratérka. Mám v plánu navařit velkou spoustu dobrot!

Těšíte se? Já rozhodně ano. Tak doufám, že se v sobotu 16. listopadu uvidíme!






Více info o Restaurant day Prague najdete na jejich facebookové stránce, či na webu.

4 komentáře :

  1. Ahoj, prosím tě, jak je to v při takovýchto akcích s povoleními z hygieny atd. Taky bychom s kamarádkou chtěly prodávat vlastní výrobky, ale nevím, co vše je k tomu potřeba. Děkuju. A musím říct, že s radostí bych se zakousla do jedné z těch tvých malinkých báboviček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, napiš mi na petra@babovko.cz a ráda odpovím. Díky!

      Vymazat
  2. To vypadá vážně skvěle :))) Škoda, že se o takových akcích dozvím, až když už je po nich... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míďo, také mívám takový problém :) Každopádně na mé FB se snažím o takových akcích informovat předem, tak můžete sledovat ;)

      Vymazat