čtvrtek 19. dubna 2012

Dýchánek s Lenkou Požárovou

Vaříme a užíráme

Kdo rád kulinaří, určitě zná Lenku Požárovou. Tuto sympaťačku pozoruji již delší čas a je fakt, že se tak trochu stala mým vzorem. Holka, která se prostě musela přepracovat, aby zjistila, že jí to v kanceláři nebaví a tak pádila do kuchyně. Nutno uznat, že jí to tam opravdu jde. A taky jí to neskutečně baví, ta pohoda z ní vyzařuje na kilometry daleko. Jsem moc ráda, že jsem se s ní mohla osobně potkat a něco se od ní přiučit.

Celé to vzniklo vlastně tak, že jsem byla požádána o seznam, co chci k Vánocům. Hmmm... Oblečení mám plnou skříň a stejně to neunosím (doufám, že si toto nepřečte muž, jinak to budu mít na talíři do konce života), kosmetiky mám dostatek, šperky moc nenosím... Tak jsem si navymýšlela spoustu kuchařek, nádobíčka do kuchyně a samozřejmě dala na výběr z několika kurzů vaření :) Muž mi z nich nakonec vybral právě dýchánek u Lenky.

Dlouho, předlouho jsem vybírala, na který z dýchánků bych se chtěla dostavit, až mě oslovil ten kávový. Káva, to totiž není jen nápoj, ale také perfektní pomocník při vaření. A teď vážně nemluvím o Tiramisu.

Lenčiny dýchánky probíhají v její vlastní kuchyni, ve skupince max. 4 osob, takže je i dostatek času na všelijaké otázky. Je velmi ochotná a co ví, to poví :) Celý kurz probíhá v naprosté pohodě, Lenka vás ke všemu pustí, vše dá očuchat, ochutnat... Dokonce jsme ochutnaly vzorek z nových zkušebních skleniček, které ještě nejsou na trhu. Příchuť neprozradím, ale rozhodně je na co se těšit, to mi věřte. Po celý večer jedna dobrá rada střídá druhou. Nakonec vymezený čas přetáhneme o dobrou hodinu a půl. Lenka nás nechá v klidu posedět, dojíst, dopít, vypovídat se, dozeptat se na vše nejasné a potřebné.

Na kávový dýchánek si pro nás připravila celkem pět receptů od salátu až po dezert a navíc i něco k zapití. Nebudu zde opisovat Lenčiny recepty, to se nedělá, ale ráda se s vámi podělím o fotky těch dobrůtek. A pokud váháte, zda k Lence ano či ne, tak běžte, běžte, běžte!!! Ona je vážně báječná!

Rukolový salát s kávovo-limetkovým dresingem

Kotlety na grilu s kávovo-chilli marinádou a pasírovanou bramborovou kaší

Zapečené mandlové bábovičky s kávovým sirupem

Krémové kávovo-hruškové dortíky malakof a kávový likér




3 komentáře :