pondělí 30. září 2013

Bytová restaurace, večeře druhá.


Den se se dnem sešel a my už za sebou máme druhou večeři na našem balkoně. Ač název této večeře zněl poněkud smutně - loučení s českým létem, smutno nám rozhodně nebylo. Troufám si tvrdit, že jsme se s ním rozloučili opravdu ve velkém stylu a dosyta si užili všeho, co nám české léto do kuchyně přináší.


Na stole se nám tak vystřídaly maliny, polníček, hruška, čerstvé bylinky... Největší úspěch však (a já myslím, že právem) sklidila kachna. A to jak ta v paštice, tak také ta v podobě pečených prsíček.  Co si budeme povídat, ovoce a zelenina jsou fajn, ale maso je zkrátka maso! I když je pravda, že domácí sezamové houstičky jí nebezpečně dýchaly na záda. Posuďte sami...

 

Opět musím uznat, že se nám kolem stolu sešla příjemná parta lidí a opět jsme všichni praskali ve švech. Nejcennější pro mě však tento večer byla vzpomínka mých přátel, které jsem již pěknou řádku let neviděla. Proč to? Pamatují si mě totiž ještě za dob "spálí i vodu na čaj", bylo tedy fajn jim něco uvařit a sledovat, že jim chutná!

Soustředěná příprava...

Kozí sýr a hruška. Neodolatelná kombinace.

Hráškový krém s mátou a pečeným česnekem.

Vím, že bych takové věci vůbec neměla říkat nahlas, ale občas jsem na sebe pyšná. A tento večer jsem i díky spokojenému mručení, mlaskání a občasným výkřikům typu "mňam" opravdu byla! Ale nebojte, už jsem zase zpět nohama na zemi a s pokorou se modlím, aby příští večeře dopadla minimálně stejně tak dobře.

Kachní játrová paštika s rozinkami naloženými v lipovém likéru Cordial.

Pečená kachní prsíčka s karotkovým pyré a zeleninovým ragů.

Koláč, který jednou vstoupí do dějin!

Spokojené výrazy. Ufff!

Právě jsme zájemcům rozeslali menu na další večeři. Tentokrát na téma: Podzim volá! Právě ten nám totiž nebezpečně klepe na dveře. I tak se však budeme snažit vytěžit z tohoto ročního období to nejlepší. Těšte se tak na kaštany, lišky, či na dýni. A my se budeme těšit na vás!

Naše počínání můžete sledovat na Facebooku a pokud byste rádi dostávali termíny a menu našich večeří v předstihu, pošlete mám svůj emailový kontakt na: petra@babovko.cz.

Petra & Pavel

2 komentáře :

  1. Ty porce vypadají dost velké – dá se to všechno během večera vůbec sníst? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ájo, to se jen zdá. Proce jsou tak akorát, aby nikdo neodcházel hladov, ale zároveň si všichni zvládli vychutnat všechno. Navíc jsou mezi jednotlivými chody přestávky, večeře je opravdu několikahodinová :).

    OdpovědětVymazat