pondělí 6. srpna 2012

Kávové kotlety podle Lenky Požárové


To že mám Lenku moc ráda a vážím si jí, je už asi všeobecně známým faktem. Z dýchánku, který jsem u ní absolvovala, jsem si odnesla tento úžasný recept na grilované kotlety. Nutno podotknout, že než jsem je ochutnala, tak jsem vepřové maso téměř nejedla. Lenko, díky, že jsi mě to naučila!

Na recept budete potřebovat speciálně jemně namletou kávu, klasicky mletá by vám nehezky křupala v ústech. Pokud doma disponujete nějakým lepším mlýnkem, měli byste to na něm zvládnout, v opačném případě navštivte např. kavárnu Můj šálek kávy. Připravte se na situaci, kdy před Vámi servírka téměř omdlí poté, kdy jí na otázku, na co tu jemně mletou kávu potřebujete, odpovíte, že na steaky (vlastní zkušenost). Ale nebojte, barista ví ;)

Na 4 porce budete potřebovat:

Ingredience:

4 ks vepřové kotlety
4 lžíce arašídového oleje
2 lžičky jemně mleté kávy
2 lžičky soli
1 lžička mletého chilli
1 lžička mletého římského kmínu
půl lžičky třtinového cukru

Kotlety očistím a pečlivě vysuším papírovou utěrkou. Ve větší misce smíchám všechny ingredience. Vzniklou marinádou potřu plátky masa a uložím na minimálně 4 hodiny do lednice.

Kotlety griluji z obou stran cca 4 minuty (dle jejich tloušťky) a podávám ideálně s bramborovou přílohou.

Žádné komentáře :

Okomentovat