tag:blogger.com,1999:blog-7141514153569696492.post6010068679874546095..comments2023-10-18T12:15:38.739+02:00Comments on bábovko.cz: Lanýžové rizoto s mečounem a krevetkamiPetra Vondrováhttp://www.blogger.com/profile/17357855506765623199noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7141514153569696492.post-45277644699533000262013-05-22T09:09:53.089+02:002013-05-22T09:09:53.089+02:00Ahoj Terko, děkuji Ti moc! Chápu Tvé nadšení, kdo ...Ahoj Terko, děkuji Ti moc! Chápu Tvé nadšení, kdo by při pohledu na ty dobroty v Apetitu odolal ;-) Ráda Tě uvidím. Přeji, ať se daří a to nejen v kuchyni.P.Petra Vondrováhttps://www.blogger.com/profile/17357855506765623199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7141514153569696492.post-1943024843998189762013-05-22T08:01:19.657+02:002013-05-22T08:01:19.657+02:00Petro, koukám jak blázen. První rok odebírám Apeti...Petro, koukám jak blázen. První rok odebírám Apetit a jsem z pečení a kuchtění taky nadšená. Tvoje recepty vypadají skvěle. Chystám se na Apetit Piknik, jestli to vyjde, určitě se zastavim.<br />Držim palce! Terka T. z OD.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7141514153569696492.post-69308189723446858902013-04-24T10:38:59.775+02:002013-04-24T10:38:59.775+02:00Lucie,tak to je velká škoda, zkuste je doma na hou...Lucie,tak to je velká škoda, zkuste je doma na houby zlomit ;) Lanýže jsou opravdu velmi specifické a myslím, že nesnesou srovnání s čímkoliv. Trochu z nich samozřejmě ucítíte i houby, ale mám zkušenost, že chutnali i "nehoubařům". Každopádně je to hodně specifický produkt a buď je budete milovat nebo nenávidět, nic mezi tím se nekoná. je to podobné jako u oliv, někdo je miluje a někdo nenávidí... Ale pozor, opravdu je třeba zainvestovat, stejně jako u oliv i u lanýžů se může stát, že Vám jen nebude chutnat ten nejlevnější produkt. Například můj přítel nesnášel olivy. No zjistila jsem, že mu nechutnají takové ty zašedlé nakyslé mrchy, co se standardně prodávají všude okolo. Například Makro má ale výborné italské Olivefresche, které jsou krásně zelené, jako právě utržené. Jsou s peckou díky které si tu čerstvost udržují. Opravdu je doporučuji, chutnají úplně jinak, než to, na co jsme zvyklí a co se u nás vydává za olivy...<br />Jinak doma máme tento olej: http://www.italskehodovani.cz/product/olivove-oleje/lanyzovy-olej-/482 vím, že je hodně drahý a je to malilinkatá lahvička, ale opravdu jej stačí dávkovat pouze po kapičkách. My si moc rádi nakrájíme různé sýry a namáčíme si je v právě v oleji, vezmu pak klasický olivový extra virgin a přidám jen pár kapiček lanýžového, je to výborné. I do rizota Vám pak stačí pár kapiček.Petra Vondrováhttps://www.blogger.com/profile/17357855506765623199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7141514153569696492.post-85644439755103604112013-04-11T12:32:37.637+02:002013-04-11T12:32:37.637+02:00Risotto miluji, hříbkové se u nás bohužel nekoná, ...Risotto miluji, hříbkové se u nás bohužel nekoná, nikdo by ho doma nejedl, takže dělám jen dýňové, řepové nebo k masu bylinkové. Lanýžový olej jsem nikdy nechutnala, stejně tak lanýže, dá se k něčemu přirovnat nebo je natolik specifický? Tu chuť si nedokážu vůbec představit.Luciehttps://www.blogger.com/profile/09305243803074431876noreply@blogger.com