neděle 27. července 2014

Cupcakes s kozím sýrem, růžovým vínem a malinami


Miluji léto, miluji tu vůni čerstvého ovoce. Mými nejoblíbenějšími jsou bez pochyb maliny. Nemůžu se jich nabažit a jen zasněně vzpomínám na dětství a malinový keř u dědečka na zahradě. Nikdy nezapomenu, jak ke mě začátkem léta přicházel a vítězoslavně držel v ruce první zralou malinu. Dodnes nevím, kdo z nás měl v tu chvíli větší radost.

středa 16. července 2014

Salát s fíky, kozím sýrem a opilou třešňovou zálivkou


Výhoda dovolené ve Švýcarsku je ta, že to máte do Francie (a ke všem jejich sýrům), co by kamenem. Já s ním házela o sto šest a překračovala hranice jak jen to bylo možné. Mé nájezdy na francouzské obchody tak byly opravdu úspěšné. Třeba tím, že jsem poznala pro mě úplně nový sýr. Jmenuje se Rocamadour, je vyroben z nepasterizovaného kozího mléka a pochází ze stejnojmenného francouzského městečka. Má velmi jemnou chuť a cítit z něj můžete například i vlašské oříšky. Navíc má ochranou známku původu, takže v obchodě nemůžete vybrat špatně.

středa 9. července 2014

Krevety s česnekem, chilli a ciderem


Je tu léto (i když to dnes tak úplně nevypadá) a tak je třeba se připravovat na dovolenou plnou mořských plodů. Já miluju krevety! Fakt moc. A jelikož se právě nacházím ve Švýcarsku, v místě, kde by kamenem dohodil do Francie, vydávám se tam na pravidelné téměř loupežné přepady do obchodů. Obzvláště právě mořské plody zde totiž vynikají svojí kvalitou a oproti Čechám i nízkou cenou. No a co francouzského pít? To je jasné, přece Cider!

úterý 8. července 2014

Svatební sušenky aneb Snídaně u Tiffanyho


Film Snídaně u Tiffanyho jsem bohužel poprvé viděla teprve nedávno. Ač Audrey Hepburn zbožňuji, nějak jsem tento slavný film minula. Každopádně teď už ho znám téměř nazpaměť, tak snad mi bude odpuštěno. Zrovna se nacházím v Ženevě, v bytě sestry mé kamarádky, kde dělám kočičí au-pair. Aby bylo jasno, Ženeva se kupodivu nachází na břehu Ženevského jezera, kde najdete mimo jiné i město Morges, kde se zase nachází muzeum Audrey Hepburn. Bohužel se tam asi nedostanu, abych poreferovala, ale aspoň jsem si díky tomu všemu vzpomněla na sušenky inspirované právě zmíněným filmem. Pokud jste jej viděli a pamatujete si jej, pak jistě pochopíte, proč tyrkysová a bílá a proč mají sušenku tvar kočičích tlapek. A pokud ne, tak se na ten film koukejte mrknout. Je prostě fantastický!

čtvrtek 3. července 2014

Vláčné rybízové chlebíčky


Asi jste si všimli, že rybízová sezóna je v plném proudu. Já bych si přes všechnu práci a nemoc snad ani nevšimla, kdybych nevyfasovala misku tohoto úžasného nakyslého ovoce.