čtvrtek 30. ledna 2014

Houbová (po)sezóna


Určitě je mezi vámi dost těch, jejichž rodiče/prarodiče/tetičky chodí na podzim do lesa a z úlovků, které si domů odnášejí v košíku vytvoří krom smaženice a řízků také něco naloženého nebo sušeného. A pokud ne, tak si za to můžete sami, protože jste si stoprocentně nikoho nezaúkolovali. Já mám na tyto případy úžasného tatínka, kterého sběr hub navíc ještě baví. Takže taťka vyrazí na zdravotní procházku a já mám houby. Všichni jsou spokojeni :).

úterý 28. ledna 2014

Ostře kokosový mrkvový krém


Už je to tak, zima je tu. Ble... Ne že bych neměla zimu ráda, jsem přece holka z hor, jen ji nemusím ve městě. Prostě podle mě sněžit má na horách, ve městě má být příjemných 20 stupňů a u rybníka nejméně 30. Celoročně. Je to však utopie, já vím. A tak nastal čas, kdy se musím zahřívat všemi možnými způsoby. A tato polévka byla na zahřátí snad přímo vynalezena. Recept jsem převzala od Radka Šubrta, s nímž jsem měla tu čest potkat se v červnu na setkání food blogerů ve škole vaření Chef Parade. Lehce jsem si jej poupravila podle sebe a voilà, zimní polévka s vůní exotických dálek je na světě.